Od czego najlepiej jest zacząć? Od początku! Dlatego zanim poznasz praktyczne tajniki pracy w kuchni, przekażemy Ci wiele istotnych informacji dotyczących pracy na stanowisku pomocy kuchennej. Z lektury naszego Kursu "Profesjonalna pomoc kuchenna" dowiesz się jakie są obowiązki i wymagania związane z tą funkcją. Wprowadzimy Cię na zaplecze zakładu gastronomicznego, gdzie poznasz najważniejsze zasady funkcjonalno-higieniczne. Dowiesz się też więcej na temat urządzeń i maszyn kuchennych. Autor kursu w zwięzły i przystępny sposób prezentuje najważniejsze informacje na temat obróbki, utrwalania i przechowywania żywności. Z taką wiedzą żaden szef kuchni Cię nie zaskoczy. Co wiecej, dowiesz się także w jaki sposób przygotować dania mięsne i zupy, więc staniesz się jego prawą ręką. A na koniec? Wszystko posprzątamy! Uporządkujemy Twoją wiedzę dot. najważniejszych zasad czystości, które powinny panować w każdym profesjonalnym zakładzie gastronomicznym.
UWAGA: Wydanie zaświadczenia o ukończeniu kursu nie jest jednoznaczne z uzyskaniem kwalifikacji w danym zawodzie.
zaświadczenie wydane na podstawie rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 19.03.2019r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz.U. poz. 652) Uwaga: Zaświadczenie nie daje uprawnień do wykonywania zawodu. Nie zastępuje dyplomu studiów wyższych lub innych dokumentów wymaganych przepisami prawa dla wykonywania zawodu.
dyplom
Ukończenie kursu jest równoznaczne z rozwiązaniem testów sprawdzających dołączonych do modułów, (każdy test z wynikiem min. 70% pozytywnych odpowiedzi), a także udzieleniem poprawnej odpowiedzi pisemnej na pytanie otwarte w ostatnim module kursu.