Rośliny są największym skarbem natury i źródłem życia. Posiadają moc witamin, minerałów i składników odżywczych. Dieta oparta na pokarmach roślinnych pozwala czuć się lekko, nadaje się dla każdego, leczy z licznych chorób, a nawet przyczynia się do zachowania długowieczności. Zaprzestanie jadania mięsa jest pierwszym krokiem, który prowadzi do działu nowych kwestii żywieniowych, zdrowotnych, etycznych i ekologicznych. Jedząc produkty roślinne, możemy zachować zdrowie i zadowolenie na najwyższym poziomie. Niniejszy kurs kierujemy do osób zainteresowanych zdrowym trybem życia, odżywianiem i osiągnięciem równowagi ducha i ciała.
UWAGA: Wydanie zaświadczenia o ukończeniu kursu nie jest jednoznaczne z uzyskaniem kwalifikacji w danym zawodzie.
Kurs opracowała Katarzyna Nowak, specjalizuje się w tematach ekologii, zdrowego odżywiania, medycyny naturalnej i kultury. Wieloletnia wegetarianka i działaczka na rzecz praw zwierząt. Współpracowała przy festiwalach i imprezach związanych z muzyką elektroniczną, gdzie prowadziła wegańską kuchnię - chaishop.
zaświadczenie wydane na podstawie rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 19.03.2019r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz.U. poz. 652) Uwaga: Zaświadczenie nie daje uprawnień do wykonywania zawodu. Nie zastępuje dyplomu studiów wyższych lub innych dokumentów wymaganych przepisami prawa dla wykonywania zawodu.
dyplom
Ukończenie kursu jest równoznaczne z rozwiązaniem testów sprawdzających dołączonych do modułów, (każdy test z wynikiem min. 70% pozytywnych odpowiedzi), a także udzieleniem poprawnej odpowiedzi pisemnej na pytanie otwarte w ostatnim module kursu.